coda-full-1

Coda investeert miljoen euro in nieuwe kantoren

Aan de kruising van de Beringersteenweg met de Stationsstraat in Zonhoven, op enkele honderden meters van waar het ooit begon, is Coda Boekhouders momenteel druk in de weer met de bouw van een gloednieuw kantoor. Einde maart zullen de 22 medewerkers er hun intrek nemen. Daarmee koppelt Coda Boekhouders zich ook fysiek los van de partners die mee de geschiedenis van de dienstverlener hebben geschreven.

De historiek begon in 1990, toen in Zonhoven het kantoor Kempenland werd overgenomen. In 1995 verhuisden ze naar het Unizo-gebouw in Hasselt, om in de schoot van de werkgeversorganisatie uit te groeien tot een gerenommeerd boekhoudkantoor. Tien jaar later werd Coda Boekhouders en Fiscalisten bvba opgericht door drie medewerkers van A&B Partners, met als doel de tak voor éénmanszaken en kleine vennootschappen te verzelfstandigen. Maar is het pas nu Coda Boekhouders naar een eigen stek zal verhuizen, dat het startschot van een volledig zelfstandig hoofdstuk wordt gegeven. Architect Steven Kessels, in samenwerking met interieurarchitectenbureau Sonar, tekende een residentieel ogend gebouw, dat centraal gelegen en uitstekend bereikbaar is. Het gaat om een totale investering van meer dan één miljoen euro.

Meegroeien

“Hier beneden bevinden zich naast de receptie 6 ontvangstruimtes om de dossiers in alle rust met onze klanten te bespreken,” zegt Patrick Kessels, die samen met Luc Gielen, Peter Vandersteegen en Rik Vandebeeck het team van vennoten vormt bij Coda Boekhouders. “Boven is er een open structuur met landschapskantoor voor onze medewerkers. Dit staat symbool voor de open bedrijfscultuur en transparantie die we hanteren. Onze klanten die bestaan uit eenmanszaken, vrije beroepen en kleinere vennootschappen, hebben niet de tijd of de fiscale achtergrond om zich urenlang te verdiepen in complexe cijfergegevens. Vandaar dat we een omgeving creëren die toelaat om snel, eenvoudig, maar vooral correct de boekhoudkundige materies te bespreken. Op die manier kunnen we als een volwaardige fiscale partner meegroeien met onze klanten.”

Foto: Vennoten Patrick Kessels, Luc Gielen, Peter Vandersteegen en Rik Vandebeeck poseren samen met dossierverantwoordelijke Sven Thijs voor het nieuwe gebouw van Coda Boekhouders in Zonhoven.


Foto: DD.