Madolex-overname-12 kopie

Consultants bundelen de krachten onder één paraplu

Madolex, het Genkse bedrijf dat techniekers en ingenieurs levert aan maakbedrijven, heeft het consultancybedrijf Risk2Safety van Carl Nys en Tom Coenegrachts overgenomen. Die blijven evenwel aan boord om binnen de contouren van Madolex de dienstverlening verder te zetten.

Madolex Belgium is een dienstenbedrijf dat gespecialiseerd personeel levert voor technische ondersteuning. Er is tevens een team actief dat zich bezighoudt met consultancy aan dezelfde industriële klanten. Die tak krijgt nu versterking van Risk2Safety (R2S), een adviesbureau dat de veiligheid en preventie in bedrijven ondersteunt.

“Dankzij de overname van R2S winnen we aan expertise en kunnen we onze duurzame groei samen verderzetten”, zegt Olav Bult, bestuurder van Madolex Belgium, die eerder dit jaar samen met Stijn Gijbels en privé-investeerder Peter van Eylen, het bedrijf in eigen handen nam. "Deze overname past in ons streven om de productie-output bij onze klanten duurzaam te optimaliseren zodat alle processen op rolletjes lopen."

Met de toevoeging van R2S zal dus ook het aspect 'veiligheid en preventie' mee worden aangeboden bij de gemeenschappelijke doelgroep van industriële klanten. “We geven als externe preventieadviseurs advies aan onze klanten over deze topics", zegt Carl Nys, die net als vennoot Tom Coenegrachts, aan boord blijft bij Madolex. "Daarnaast hebben we een platform ontwikkeld zodat we alle veiligheidsinformatie digitaal beschikbaar kunnen stellen op de werkvloer."

Madolex telt intussen 60 medewerkers.