Cor van Otterloo wint Herman Dessersprijs

In Genk is de Herman Dessersprijs van Voka Limburg donderdagavond uitgereikt aan Cor van Otterloo, de ceo van Punch Powertrain in Sint-Truiden. De jury was onder de indruk van de steile groei die de producent van automatische transmissies en hybride systemen voor wagens, onder het bewind van van Otterloo heeft doorgemaakt. Vooral dankzij innovatieve producten en buitenlandse expansie is Punch Powertrain er in geslaagd om aanzienlijk te groeien, en dit ondanks de sterke daling op de Europese voertuigenmarkt.

Cor van OtterlooCor van Otterloo is daarbij een voorvechter van innovatie. Van de 350 mensen die er in Sint-Truiden werken, zijn er 150 actief op vlak van onderzoek en ontwikkeling. Onder meer op het vlak van systemen voor elektrische voertuigen heeft Punch Powertrain hierdoor een voorsprong in de sector genomen.

De ceo van Punch Powertrain (waar ook LRM een belangrijke aandeelhouder van is), haalde het als laureaat nipt voor Karel Paesmans (Fruitsnacks in Nieuwerkerken) en prof. Piet Stinissen (Life Tech Limburg).