CordaA

Corda bundelt start-ups en groeiers in hotspot

De gebouwen Corda A en B van de Corda Campus worden uitgebreid met een nieuwe co-working zone. Dat houdt in dat alle starters van de Corda INCubator én de flexibele groeibedrijven zullen verenigd worden onder één dak. "Dit moet nog meer kruisbestuiving teweegbrengen", zegt Raf Degens, directeur van de technologiecampus.

Corda A en B zijn de totaal vernieuwde gebouwen die vroeger nog van Philips waren. In 2017 werden ze omgevormd van fabriekshallen tot een inspirerende werkomgeving waar momenteel 35 bedrijven aan de slag zijn. Nu krijgen zij het gezelschap van de 100 start-ups uit de succesvolle Corda INCubator. Ook de omkadering om de starters te steunen, verhuist mee en wordt uitgebreid. Op de nieuwe locatie komen de jonge bewoners sneller in contact met scale-ups en groeibedrijven die al enkele succesvolle jaren op de teller hebben staan en hen dus heel wat kunnen bijbrengen.

Raf Degens, Algemeen Directeur van Corda Campus, legt uit: “De co-working zone in Corda A is een nieuw product op het schap van onze innovatieve technologiecampus. We willen hiermee een dynamische en aantrekkelijke werkomgeving creëren die een meerwaarde is voor de Corda INCubator en die flexibel is voor zowel start-ups, scale-ups als grote bedrijven. We zorgen voor verschillende zones, zodat je kan werken op een plek die voor jou op dat moment ideaal is. Zo laat de stiltezone geen telefoongesprekjes of conversaties toe, geeft de pitchruimte ondernemers de kans om ideeën uit te wisselen en met de 'fix of flex seats' krijg je de vrijheid om een optie te kiezen die je als ondernemer het beste uitkomt in de fase waarin je zit.”

Extra ondersteuning
En ook Tom Vanham, CEO van eigenaar LRM, is enthousiast: “Nieuw ondernemerschap is belangrijk: de start-ups van vandaag zijn de innovatieve werkverschaffers van morgen. In de voorbije jaren zijn we erin geslaagd om ons te positioneren in de internationale start-up beweging, niet in het minst hier op Corda Campus met de Corda INCubator. Het aanbieden van een aantrekkelijke werkomgeving is maar één ingreep. Ook onder de motorkap krijgt de Corda INCubator er wat extra paardenkracht bij. LRM investeert in beloftevolle bedrijven, maar zal ook via partnerschappen nog extra inhoudelijke ondersteuning aanbieden.”

Kiemkamer
En ook Stad Hasselt, als partner van het eerste uur, juicht de nieuwe ontwikkelingen toe. “Corda Campus blijft vernieuwen en zet zichzelf steeds prominenter op de kaart als innovatieve technologiecampus in de Euregio", vindt burgemeester Steven Vandeput. "Het nieuwe elan voor de Corda INCubator gaat zorgen voor extra groei-impulsen. Deze locatie is de ideale kiemkamer voor nieuwe, succesvolle bedrijven die vanuit Corda Campus internationaal zullen doorbreken.”