Nieuws Limburg Coronaproof opleiden met MobieTrain

Coronaproof opleiden met MobieTrain

Coronaproof opleiden met MobieTrain

Met kleine, hapklare brokjes informatie maakt mobiel microlearningplatform MobieTrain het mogelijk om personeel snel en efficiënt op te leiden. “De coronacrisis maakt wederom duidelijk hoe gebruiksvriendelijk onze digitale leeroplossing is. Als werkgever is het eenvoudig om snel je eigen leertraject samen te stellen, zo kan je personeel op een leuke manier procedures aanleren”, vertelt zaakvoerder Guy Van Neck.

Wat doet MobieTrain precies?

“Het microlearningplatform van MobieTrain maakt het voor bedrijven eenvoudig om frontline medewerkers op te leiden. Door kleine, hapklare brokjes informatie te bundelen in een applicatie, kunnen medewerkers op een leuke manier een opleidingstraject volgen en nieuwe procedures aanleren.

Ook voor de werkgever is het een gebruiksvriendelijke ervaring: via een online platform kunnen zij eenvoudig zélf leertrajecten samenstellen en inhoud toevoegen. MobieTrain is dus een digitaal alternatief voor ellenlange opleidingen of klassieke seminars.”

Wat hebben de voorbije twee maanden jullie geleerd?

“Vooreerst zijn we positief verrast dat onze bestaande klanten actief gebruik blijven maken van MobieTrain, ook tijdens de coronacrisis. Nu er héél wat coronagerelateerde procedures aangeleerd moeten worden, zijn de korte leerpaden op ons platform een ideaal medium om snelle informatieretentie te verzekeren.

Ten tweede merken we dat onze tool veel breder inzetbaar is dan de retailsector. Ook Belgische KMO’s en horecazaken leren de voordelen van mobile microlearning kennen. Naast grote namen als Vans, Decathlon of Proximus, mogen we nu ook KMO’s als Raes Pharmaceutical Logistics, Gumption Group en Poule & Poulette tot ons tevreden klantenbestand rekenen.”

Wat zijn de voornaamste voordelen van microlearning?

“Het is bewezen dat kleine brokjes informatie veel beter blijven hangen, en gepeperd met de nodige gamification speelt MobieTrain daar handig op in. Een leertraject samenstellen en content plaatsen is dan weer erg eenvoudig, wat het voor de werkgever makkelijk maakt om snel in te spelen op veranderende situaties, zoals corona.

Ook voor kleine bedrijven biedt mobile microlearning tal van voordelen. Het platform maakt het eenvoudig om nieuwe werknemers op te leiden, ongeacht de sector, of het nu gaat om retailprocedures of richtlijnen op kantoor. Bovendien leert iedereen aan zijn eigen tempo, in tegenstelling tot een klassieke opleiding. Onze applicatie heeft ook een newsfeed, een handige tool voor interne communicatie.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer