Nieuws Limburg Crisis zet logistiek op z’n kop: extra opleiding nodig

Crisis zet logistiek op z’n kop: extra opleiding nodig

Crisis zet logistiek op z’n kop: extra opleiding nodig

Door allerlei crisissen en tegenslagen moeten logistieke bedrijven en hun medewerkers bijzonder veerkrachtig zijn om het hoofd boven water te houden. Om te kunnen inspelen op de actuele ontwikkelingen in de internationale logistiek, organiseert PXL-NeXt een gloednieuwe opleiding: RSCA.

RSCA staat niet voor de Brusselse voetbalclub maar voor Resilient Supply Chain Architect. Het is een titel die cursisten krijgen toebedeeld na hun succesvolle deelname aan de nieuwe opleiding.

“De droogte en andere extreme weersomstandigheden, de oorlog in Oekraïne, de COVID-19-pandemie, grondstoftekorten, personeelsgebrek, de energieproblemen,…: het zijn één voor één crisissen die een enorme impact hebben op wereldwijde toeleveringsketens en duurzame ontwikkelingen”, zegt Pieter Boutsen, opleidingshoofd Supply Chain Management aan Hogeschool PXL. “Vlaanderen, als slimme logistieke draaischijf in Europa, komt hierdoor in een continue stressmodus. Vandaar dat we met PXL-NeXT binnen deze context een nieuwe opleiding rond veerkracht in de logistiek op het getouw zetten: Resilient Supply Chain Architect.”

Luc Geukens, onderzoeker en lector aan Hogeschool PXL, legt uit: “Resilient of veerkrachtige supply chains, slaat op de capaciteit om in logistieke stresssituaties gezond en efficiënt te reageren. ‘Gezond’ betekent dat met stresssituaties kan worden omgegaan zonder de bestaande bedrijfsprocessen te beschadigen. ‘Efficiënt’ staat voor het op de juiste manier aanwenden van schaarse middelen, zoals mensen en cash in logistieke stresssituaties.”

Rudi Roex, voorzitter van het Logistiek Platform Limburg, reageert: “Ik ben verheugd vast te stellen dat de onderwijsinstellingen terdege de aansluiting zoeken met het werkveld door hun opleidingen aan te passen aan de nieuwe supply chain realiteit.”

De opleiding bestaat uit 14 sessies en start op 8 november 2022.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.