Nieuws Limburg De corona-creativiteit spat er vanaf!

De corona-creativiteit spat er vanaf!

De corona-creativiteit spat er vanaf!

En hierbij nog een lijstje van mooie initiatieven die Limburgse ondernemingen hebben genomen in woelige corona-tijden. Misschien zit er wel een inspirerend voorbeeld voor u tussen?

The Water Purifier, een firma die water levert, heeft nu ook een mobiel handwas-station gemaakt. In tegenstelling tot andere palen, zuilen en displays bevat deze toepassing water en zeep. Zaakvoerders Bert Vandermeer, Tijl Clerckx en Petra Rubens zijn in hun nopjes met deze productlijn Clean Hands, die zelfs al belangstelling geniet uit de Dominicaanse Republiek en Dubai.

– De start-up Helios Technologies van Joachim Moors en Christoph Klenner komt met een uniek digitaal platform voor de toeristische, culturele en horecasector. Via een app zullen bezoekers en klanten alle audiogidsen, videos, 2- en 3-dimensionale beelden en belevingen rechtstreeks op hun smartphone kunnen laden. Dit vermijdt het gebruik van externe audiogidsen en andere toestellen die een risico op besmetting kunnen vormen.

– De Limburgse onderneming Hillview, gespecialiseerd in videocontent voor bedrijven, biedt gratis gepersonaliseerde preventie-video’s met coronamaatregelen voor bedrijven aan. De instructievideo’s kunnen door de gebruikers zelf worden aangepast en dienen om via allerlei interne schermen, de medewerkers en bezoekers correct te informeren.

Veldeman uit Bree ontwierp voor een psychiatrisch centrum diverse corona-proof units. De bezoekerslokalen werden voorzien van een scheidingswand, zodat de ruimte telkens in 2 delen hermetisch afgesloten kan worden. Het geheel werd ook mooi aangekleed, zodat de bezoeken in een aangename setting kunnen plaatsvinden. Een derde unit zal dienst doen als wachtruimte voor de bezoekers.

Officenter heeft meer dan 65.000 euro geïnvesteerd om alle gebouwen coronaproof te maken. Alle materialen werden lokaal in Limburg gekocht, zo laat zaakvoerder Christa Jouck weten. Het gaat om temperatuurmeting, circulatieplannen, bacteriële reiniging, alle mogelijke hygiëneproducten, plexischermen, mondmaskers, etc. Een leuke video hierover zie je hieronder:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.