De Schaetzen neemt Huygen (Hyundai/Suzuki) over

Ford- en Mazdaverdeler Hasselt Motor, beter bekend als Garage de Schaetzen uit Hasselt, heeft in dezelfde stad sectorgenoot Huygen overgenomen. "Hierdoor verdelen we nu 4 merken, waarmee we het aanbod voor onze klanten sterk kunnen verbreden," zegt gedelegeerd bestuurder Patrick de Schaetzen. "Er bestaan overigens nog meer plannen om een nog grotere multimerken-groep te worden, maar die komen voorlopig nog niet uit de schuif."

De groeiplannen van de Schaetzen worden ook in de Ford-vestiging geconcretiseerd. "We hebben net een investering van 1,5 miljoen euro afgerond, waarbij de showroom bijna dubbel zo groot werd en de naservice naar achter is verhuisd. Deze aanpak rendeert, want in 2010 hebben we over 12 maanden een recordomzet geboekt van ongeveer 17,5 miljoen euro." (In het verlengde boekjaar 2009 werd over 16 maanden 20,3 miljoen gerealiseerd).

Het succes heeft volgens Patrick de Schaetzen ook te maken met Ford zelf, dat al vroeg op de kar van de ecologische voertuigen is gesprongen en daarmee een concurrentieel voordeel wist af te dwingen.

Het bedrijf heeft vandaag 27 mensen in dienst.