Nieuws Limburg Demotte roept Vlaamse bedrijven op voor één front

Demotte roept Vlaamse bedrijven op voor één front

Demotte roept Vlaamse bedrijven op voor één front

Waals minister-president Rudy Demotte deed woensdag als gast van VKW-Limburg een oproep naar de Vlaamse bedrijven om één economisch front te vormen met de Waalse collega’s. “Economie is grensoverschrijdend, dus moeten we één cluster vormen,” aldus Demotte. Hij zei ook fier te zijn op de welvarende economie in Vlaanderen. “Vlaanderen is een economische topregio. Als Wallonië een plaats ernaast wil innemen, zal er nog heel hard moeten gewerkt worden,” aldus nog Demotte. “In tegenstelling tot de perceptie die leeft aan de Vlaamse zijde, gebeuren er in Wallonië momenteel erg veel inspanningen om een stevige relance in te zetten. In het kader van ons Marshall-plan investeren we fors in opleidingen, in de samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven en stimuleren we creativiteit, startende ondernemingen en duurzame energieprojecten.”

“Het is onze grootste uitdaging om door Vlaanderen beschouwd te worden als een echte partner,” zei de minister-president. “Wij hebben een imagoprobleem dat stamt uit het verleden. De mentaliteit in Wallonië is echter drastisch gewijzigd, zodat wij terug kunnen uitgroeien tot een belangrijke industriële regio. En Vlaanderen kan ons daarbij helpen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.