Nieuws Limburg Désiré Collen te gast bij Manager@breakfast

Désiré Collen te gast bij Manager@breakfast

Désiré Collen te gast bij Manager@breakfast

Désiré Collen is een ronkende naam in de wereld van de biotechnologie. Hij was op 16 februari te gast tijdens manager@breakfast bij de PHL

In 1979 ontdekte Collen tPA, een middel dat bloedklonters oplost en de overlevingskans bij een hartaanval aanzienlijk verhoogt. Collen gaf tPA in licentie aan het Amerikaanse Genentech. “Enkele tienduizenden mensen hebben langer geleefd dankzij tPA”, schat professor Désiré Collen. Met zijn uitvinding uit 1980 verwierf hij wereldwijde faam en miljoenen dollars aan royalty’s. Hij pompte het geld in nieuw onderzoek dat zowel aan de universiteit als in zijn beursgenoteerd bedrijf ThromboGenics wordt gevoerd.

De geboren Truienaar heeft altijd de reputatie gehad koppig zijn eigen koers te varen. Hij groeide daardoor uit tot een van de zeldzame (Belgische) wetenschappers met sterke managementcapaciteiten.

“Zijn” biotechbedrijf ThromboGenics is één van de lievelingen op de Brusselse beurs.
“Voor mij was dit een absoluut hoogtepunt, om zo’n wereldtopper te mogen verwelkomen in de Provinciale Hogeschool Limburg”, zegt een trots departementshoofd Jean-Pierre Segers

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.