WVI

Draaiboek helpt bestuurders op weg

Welke rol moet je spelen als bestuurder van een bedrijf? Welke vragen kan je stellen om de CEO te challengen? En hoe kan je vanuit je passieve zitje toch een operationeel verschil maken? Het zijn maar enkele vragen waar bestuurders een antwoord op vinden door de online tool van Wout Van Impe (Mercuri Urval) te gebruiken. De Limburgse hr-specialist zoekt trouwens nog een bedrijf dat een gratis leadership-training van 8 dagen wil volgen voor 8 tot 16 leidinggevenden.

Wout Van Impe, Partner en Director van Mercuri Urval, verzorgt al jaren een opleidingstraject voor bestuurders in opdracht van Guberna, het instituut voor bestuurders. Het cursusmateriaal werd nu gebundeld in een online module waarmee het menselijk kapitaal in raden van bestuur en raden van advies kan ontwikkeld worden. Bestuurders leren er op eigen tempo om het maximale uit hun rol te halen. Een handig instrument, quoi...

Daarnaast is Wout Van Impe al twee jaar betrokken bij het uitwerken van een internationaal onderzoeksproject rond leadership development. Daarbij wordt nagegaan wat de impact is van de doorgedreven training rond leiderschap bij het management. Agoria leidt dit ESF-project. "We zijn hiervoor nog op zoek naar één organisatie die onder begeleiding van Mercuri Urval en ervaren consultants, kosteloos wil genieten van een 8-daagse leadership development", zegt Wout Van Impe. "Het zou fijn zijn om in het voorjaar van 2022, dit programma te mogen aanbieden aan het management (8-16 personen) van een Limburgse onderneming." (Wie interesse heeft, kan zich melden via Wout.VanImpe@mercuriurval.com)