DS Smith koopt collega van 1,8 miljoen bierbakken

Het vroegere DW Plastics uit Bilzen, tegenwoordig actief onder de naam DS Smith Plastics Injection Moulded Products, heeft in Kroatië het bedrijf Kaplast overgenomen. Net als in Bilzen worden daar bierbakken en andere kratten uit kunststof gemaakt. De overname is goed voor 20 procent extra productiecapaciteit bij DS Smith, goed voor bijna 2 miljoen kratten per jaar. Geen klein bier dus. Kaplast heeft zo’n 70% van de markt in handen in de staten van het voormalige Joegoslavië, maar voert ook uit naar heel wat andere Oost- en Zuid-Europese landen.

Affligem Combi DS SMithDeze bedrijfstak van DS Smith beschikt naast de hoofdzetel in Bilzen, nu over 4 extra productiefaciliteiten, meer bepaald in Kielce (Polen), Cardona (Spanje), Vojnic (Kroatië) en Gloucester (Groot-Brittannië). Er werken 300 mensen. Bovendien zijn er wereldwijd ook nog heel wat onderaannemers, die in opdracht van DS Smith kratten maken.

Het bedrijf sluit nog meer overnames niet uit. Strategische productieplaatsen bieden immers een antwoord op het kostelijke transport van de kratten, die erg veel plaats op de vrachtwagens innnemen.

DS Smith Plastics Injection Moulded Products heeft overigens een recordjaar achter de rug. Alle vestigingen draaiden nagenoeg permanent op de volledige capaciteit en moesten regelmatig werk uitbesteden aan collega’s. Er werden op een jaar meer dan 7 miljoen kratten en andere artikelen uit kunststof (palletten,..) verkocht. Ook in de komende maanden is het orderboek goed gevuld.