DSM rondt desinvesteringen af met verkoop € 310 mln DSM Elastomers

Koninklijke DSM nv (DSM.AE) verkoopt het resterende deel van DSM Elastomers aan LANXESS, waarmee het desinvesteringsprogramma van het Heerlense bedrijf wordt afgerond.

De verkoopprijs van het onderdeel bedraagt euro 310 mln en komt overeen met ongeveer zes keer de verwachte winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie (Ebitda) voor 2010. DSM verwacht een boekwinst van ruim euro 100 mln te rapporteren op de deal.

De verkoop is de laatste stap van het verkoopprogramma van het Versnelde Vision 2010-programma. Eerder verkocht DSM al DSM Agro, DSM Melamine, Citric Acid, Stamicarbon en zijn energiebelangen. De totale opbrengst, inclusief de opbrengst van de voorgenomen verkoop van DSM Elastomers, zal naar verwachting circa euro 1,2 mrd bedragen.

DSM Elastomers produceert diverse synthetische rubberpolymeren onder de merknaam Keltan. De fabrieken staan in Sittard-Geleen en in Triunfo in Brazilie. Voor 2010 wordt voor de business een omzet van ongeveer euro 380 mln verwacht.

"De verkoop van DSM Elastomers betekent de voltooiing van onze Vision 2010-strategie", zegt bestuursvoorzitter Feike Sijbesma. Hij zegt er vertrouwen in te hebben de doelstellingen voor de middellange termijn te zullen halen.

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.