Nieuws Limburg "Duitsland als gids voor onze economie"

"Duitsland als gids voor onze economie"

"Duitsland als gids voor onze economie"

Hard snijden in het overheidsapparaat, de loonkloof tussen werken en stempelen vergroten en sociale lasten op arbeid verminderen. Dat zijn enkele maatregelen die Open VLD-voorzitter Alexander De Croo wil invoeren om onze economie, en bij uitbreiding ons hele land, er weer bovenop te helpen. Voor een aandachtig ondernemerspubliek van VKW-Limburg stelde De Croo Duitsland als voorbeeld van de uitweg uit de recessie. “De groei is er 5x groter dan hier en de werkloosheid is er 2x minder hoog. En dat ondanks de aanwezigheid van socialisten en vakbonden,” aldus De Croo.
Uiteraard gaf de voorzitter ook zijn visie op de recente politieke ontwikkelingen: “We zitten precies naar een uitzending van Mooi & Medogenloos te kijken. De ene voelt zich gekwest, de andere voelt zich gepakt… Het is een emotionele soap aan het worden. Hoewel we nu stilaan overschakelen naar een ander programma: Cijfers en Letters, een stap in de goede richting. Ik hoop alleen dat het geen Hoger Lager wordt en we dus terug op verkiezingen afstevenen.” De Croo had nog meer beeldspraak in zijn mouw: “Er is één partij die met vlag en wimpel kampioen geworden is in tweede klasse en na de promotie zich eens ging tonen. Maar nu ze in eerste spelen doen ze niks, want ze zijn bang om te verliezen…”. Of staat de spelverdeler intussen wat te zwaar?

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.