Dynalogic bezorgt Nespresso-koffie in de Benelux

Het bedrijf Dynalogic in Nuth heeft de order in de wacht gesleept voor bezorging van de populaire Nespresso-koffiecapsules naar particulieren en bedrijven. De capsules worden niet in gewone winkels verkocht.

Nespresso heeft eerst een pilot in Amsterdam en Brussel gedaan met Dynalogic. Na die geslaagde proef zijn er tal van plaatsen bijgekomen. De klant bepaalt de bezorgtijden, in blokken van maximaal twee uur. Een half uur tot een uur voor de daadwerkelijke aankomsttijd krijgt de koffiekoper een sms-je met de juiste tijd. Via Google-Maps is de koerier te volgen. 

Dynalogic is een onderneming van John Jansen en Dick Wammes. Dynalogic is het zusterbedrijf van Dynafix dat vooral bekend is van het repareren van elektronische apparaten, zoals mobieltjes en computers. Wammes en Jansen zijn ook eigenaar van Dynafix. Bij beide ondernemingen werken meer dan 500 mensen. 

Volgens Jansen heeft zijn bedrijf 120 tot 150 koeriers op de weg. De bezorgdienst is ontstaan vanuit het reparatiebedrijf. 'We lieten al bij honderden winkels kapotte telefoons ophalen en gerepareerde brengen. Nadat we die dienst zelf zijn gaan doen hebben we er een apart bedrijf van gemaakt'. Daarbij zijn er steeds meer producten bijgekomen om de bezorgdienst efficiënter te maken'. Inmiddels groeit Dynalogic sneller dan Dynafix, het bedrijf waar het allemaal mee gestart is, zo vertelt Jansen. 
 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.