veerle en theo eco-vision

Eco-Vision gaat op in grote groep

De Limburgse firma Eco-Vision, gespecialiseerd in technische oplossingen voor waterbehandeling, is overgenomen door het West-Vlaamse Pollet Water Group. Stichter en zaakvoerder Theo Bollen blijft, net als zijn echtgenote Veerle Hennissen, nog een tijdje actief in de nieuwe structuur.

Eco-Vision is actief in de sector van milieuzorg, met een grote focus op waterzuivering. Daarin begeleidt het team van Theo Bollen integrale bedrijfsprojecten, van consultancy en analyse tot het uitwerken en implementeren van technische oplossingen. Het bedrijf uit As voert deze projecten uit in binnen- en buitenland.

Na vele jaren van pionierswerk hebben Theo Bollen en Veerle Hennissen beslist om Eco-Vision onder te brengen bij Pollet Water Group, een onderdeel van Pollet Group met hoofdkantoor in Waregem. Dit familiebedrijf ontstond in 1969 toen Jacques Pollet (74) als franchisenemer een Unic-supermarkt opende. Later volgden Carrefour-supermarkten en vestigingen van Hubo en Gamma. De laatste 20 jaar ligt de focus op waterbehandeling, onder meer voor medische toepassingen. Door overnames groeide de groep aan tot meer dan 40 bedrijven in 14 landen, goed voor 1.200 personeelsleden. Sofie Pollet, dochter van de stichter, heeft de operationele leiding in handen. De familie Pollet is erg op discretie gesteld en verschijnt heel zelden in de pers.

Eco-Vision wordt nu dus een nieuwe tak binnen de grote divisie Pollet Water Group. De Limburgse inbreng is complementair door de bijzondere expertise in de zuivering van afvalwater. "Hiermee versterken we onze positie, breiden we ons aanbod uit en brengen we veel extra ervaring binnen", zegt Theo Bollen. "De toetreding tot de groep geeft ons de mogelijkheid om sneller te groeien." Eco-Vision blijft als een autonome entiteit opereren, met hetzelfde team. Ook Theo Bollen en Veerle Hennissen blijven aan boord onder de nieuwe eigenaars.