Schermafbeelding 2024-05-29 om 00.41.58

Eigen kweek op tafel in toprestaurants

Le Miel du Ciel, zo heet de honing die chef Pieter Beurskens maakt in de tuin van Hotel-Restaurant La Butte aux Bois. De eerste kast was meteen goed voor 50 kilo honing, die gretig wordt gebruikt in de recepten van de 5-sterren hostellerie.

La Butte aux Bois heeft twee restaurants: tweesterrenzaak Ralf Berendsen en het toegankelijkere Le Ciel, waar Pieter Beurskens achter het fornuis staat. In de tuin plaatste Beurskens dit voorjaar 4 bijenkasten en legde hij een heuse kruiden- en bloementuin aan. Doel: zijn eigen keuken te voorzien van eigen kweek, puur natuur.

“Honing is een product dat je culinair breed kunt inzetten”, zegt Beurskens. “Ik gebruik het in dressings, desserts, cocktails, vanille-ijs, noem maar op. Ik vind het ook een meerwaarde bij een kaasplankje. In een bredere context past honing bij onze ecostempel van duurzaamheid, waar we steeds meer op inzetten.”