Eigenaar Nederlands-Limburgse Bremen Bouwadviseurs verkoopt zijn bedrijf aan personeel uit angst dat ze anders zelf starten

“1 eigenaar is niet meer van deze tijd”

Fiering denkt dat het 'niet meer van deze tijd is' dat een bedrijf zoals het adviesbureau met vooral hbo-plussers en in een innovatieve markt nog in handen is van 1 eigenaar. Zonder die aandelenverkoop aan zijn managers zou er een risico zijn dat ze voor zichzelf zouden starten.Met alleen een goed salaris zou hij de mensen op de lange duur niet kunnen behouden. 'Nog meer salaris geeft ook geen bevrediging'.

Fiering: 'Ik heb hiermee voor de continuïteit gekozen'. HIj wijst ook naar soortgelijke bedrijven als accountants en advocaten waar ook gedeeld eigendom is. In eerste instantie kopen de vier managers, Roland de Backer (38), Ron van den Berg (46), Toon Deckers (49) en Patrick Eertmans (46) 40% van de aandelen van de winstgevende onderneming. Nu al is vastgelegd dat dat aandeel langzaam naar 100% gaat. Ook is de prijs al afgesproken, op basis van onder meer kengetallen zoals winstgevendheid. Wel is er een minimum en maximum. Want anders zouden de nieuwe eigenaren zichzelf in de vingers gaan snijden als het bedrijf in korte tijd heel veel meer winstgevender wordt. Overigens denkt Fiering dat de onderneming winstgevender wordt door de aandelenoverdracht aan het management. 'Geld is altijd ook een motivator'. 

Fiering denkt dat het bedrijf vooral in de Randstad verder gaat groeien. Bremen heeft daar - in Rotterdam - ook een kantoor met vijf mensen. Ondanks die expansie daar denkt hij dat het meeste werk in Limburg blijft. Op de foto: Roland de Backer (38), Ron van den Berg (46), Toon Deckers (49) en Patrick Eertmans (46). Hans Fiering staat in het midden. Hieronder het persbericht:Directie Bremen Bouwadviseurs uitgebreidDe leden van het management team van Bremen Bouwadviseurs zijn toegetreden als partner van het bureau. Dit is een belangrijke stap in de continuïteit van het bureau, dat sinds 1977 bestaat en dat opereert vanuit vestigingen in Heerlen en Rotterdam.Bremen Bouwadviseurs is een onafhankelijke advies- en managementorganisatie voor projecten op het gebied van onroerend goed. Er werken ruim dertig professionals; generalisten en specialisten op alle terreinen van vastgoedmanagement, van het ontwikkelen en plannen van vastgoedbeleid, de voorbereiding en coördinatie van bouwprojecten, tot vastgoedbeheer. Op dit moment werkt Bremen Bouwadviseurs onder andere aan het Ondernemershuis in Roermond, het gemeentehuis in Borsele en de nieuwbouw van Zwembad het Hofbad in Den Haag. ContinuïteitDe directie van Bremen Bouwadviseurs bestaat nu uit Hans Fiering (47), Roland de Backer (38), Ron van den Berg (46), Toon Deckers (49) en Patrick Eertmans (46). Zij vormen al enkele jaren het management team en hebben de leiding over de verschillende afdelingen van het bureau: Installatieconsulting en Onderhoudsmanagement (De Backer), Bouwkostenconsulting (Van den Berg), Vastgoedadvisering, Projectcoördinatie, Bestekken en V&G-plannen (Deckers) en Kantoormanagement (Eertmans).

Algemeen directeur Hans Fiering: ‘Bremen Bouwadviseurs bestaat nu ruim dertig jaar en we merken dat onze kennis en ervaring onderscheidend zijn. Daar zijn we trots op maar vooral: we willen onze know how blijven uitbouwen. Dat vertaalt zich sinds een aantal jaren in de specialisaties van de afdelingen. De specialismen leveren nieuwe, innovatieve diensten op, bijvoorbeeld op het gebied van aanbestedingsvraagstukken, bouwkostenmanagement en duurzaam bouwen. Aan de andere kant zijn we ook generalisten met veel ervaring. Onze mensen kijken projectoverschrijdend en houden voortdurend rekening met factoren die het succes van een deelproject kunnen beïnvloeden.’ Ongewone filosofieHans Fiering is sinds 2000 lid van de directie. Over de positie van Bremen Bouwadviseurs zegt hij: ‘Wij varen als bureau altijd een eigen koers, waarbij het belang van onze opdrachtgevers voorop staat. Voor hun is het essentieel dat wij als bureau onafhankelijk zijn. Bij het aannemen van opdrachten zorgen we dat die onafhankelijkheid gewaarborgd is. Bovendien zorgen wij voor een brede spreiding van de orderportefeuille. Dankzij die heldere bedrijfsfilosofie hebben wij relatief weinig last van recessies.’

Bremen Bouwadviseurs werkt voor architecten, bedrijfsleven, gezondheidszorg, (institutionele) beleggers, onderwijs, overheid en woningbouwcorporaties.