Nieuws Limburg Elftal moet op korte tijd verdubbelen

Elftal moet op korte tijd verdubbelen

Elftal moet op korte tijd verdubbelen

In de 4 jaar dat Alpine Digital bestaat, hebben zaakvoerders Niek Vandael en Gert Pellens al 11 mensen aangeworven. Vandaag zetten ze nog eens 11 extra vacatures open. Om de nieuwkomers comfortabel te kunnen huisvesten worden de kantoren in Hasselt grondig verbouwd. “Dat moet leiden tot een verdubbeling van de omzet in de komende 3 jaar”, aldus het duo.

Het piepjonge bedrijf Alpine Digital zag vier jaar geleden het levenslicht toen de twee vrienden besloten om samen te werken. Niek Vandael (34), Master Of Science, studeerde af bij PXL en Open Universiteit. Hij combineert zijn job als bedrijfsleider van Alpine Digital met die van lector bij de hogeschool, en brengt zo zijn praktijkervaring mee naar de aula. Gert Pellens (35) is webdesigner van opleiding, en werkte voorheen op freelancebasis. Ook hij droomde al lang van een eigen bedrijf. “We programmeren enerzijds software op maat voor zowel KMO’s, grote bedrijven als voor de overheid. Anderzijds versterken we bestaande IT-teams van externe bedrijven door een juiste match te zoeken, mensen op te leiden en vervolgens onze specialisten te detacheren.”

Groei
Sinds de start in 2018 groeide het bedrijf pijlsnel. Op korte tijd werden er elf mensen aangeworven waardoor het team – zaakvoerders inbegrepen – momenteel dertien mensen telt. “Daarom vonden we het hoog tijd om even te bezinnen, de balans op te maken en naar de toekomst te kijken”, zeggen ze. En die denkoefening is intussen afgerond. Resultaat: Pellens en Vandael legden de lat nog een stukje hoger. “We gaan opnieuw voor een verdubbeling van de omzet de komende drie jaar,” zeggen ze. Voor Alpine Digital wil dat zeggen dat ook het personeelsbestand stevig naar omhoog moet. “Tot nu toe zijn we er goed in geslaagd om nieuwe mensen aan te trekken. Bovendien is nog niemand hier vertrokken, ondanks de vele aanbiedingen die ze krijgen. Hoe dat komt? Wij zorgen voor een fijne sfeer, de medewerkers krijgen een grote autonomie en bepalen zelf hun werktijden. We dringen er ook op aan dat wie te zwaar onder druk komt te staan omdat een bepaalde job op zeer korte termijn af moet, dat aan ons meldt. Als dat nodig is, bieden wij als zaakvoerders directe steun en helpen we mee programmeren.”

Door de nood aan extra mensen hebben de zaakvoerders besloten om hun pand in de Walenstraat in Hasselt te verbouwen. “Niet alleen voor meer ruimte, ook voor nog meer sfeer. Een aantrekkelijk interieur en een kleine attentie op tijd en stond: zo zorgen we ervoor dat onze medewerkers zich gelukkig voelen. Kortom: we voeren een beleid van ‘happiness’, and we are just getting started…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.