houben rutten

En ook dit doen Limburgse bedrijven tegen corona:

We bundelen in dit overzicht nog enkele mooie initiatieven van Limburgse bedrijven die vastberaden de coronacrisis willen overwinnen:

- Juweliers Franssen: Zaakvoerder Willem-Alexander Franssen laat aan zijn bedrijfspand om 20u02 elke dag de klokken luiden. Ze spelen Bridge Over Troubled Water, als eerbetoon voor de zorgsector. De juwelier geeft bovendien een gratis luxe-ontbijt weg bij elke aan huis geleverde bestelling van een juweel of horloge.

- Licata Vini: Laurent Licata van de gelijknamige wijnhandel in Diepenbeek is heel blij dat hij al in een vroeg stadium geïnvesteerd heeft in een webshop. "Het verlies van zo'n 40% omzet omdat de horeca verplicht heeft moeten sluiten, maken we deels goed door een fors verhoogde internetverkoop", zegt hij. "Op vlak van e-commerce was maart onze beste maand ooit, en dat is verrrassend, want meestal valt de piek eind december." Goed bezig dus!

- Gobyn Transport: Zaakvoerder Jurgen Gobyn heeft aan alle 235 personeelsleden en vaste onderaannemers een gevuld paasei bezorgd. “Dit als dank voor hun volharding in vaak moeilijke arbeidsomstandigheden", zegt Gobyn. "Het is een klein gebaar, maar zo wil ik iedereen een hart onder de riem steken. En bovendien help ik er een lokale handelaar, de Zoete Oogst, mee, die het ook niet makkelijk heeft. Want ik koop lokaal”, vult de zaakvoerder aan.

- Berghoff Belgium: Hilde Rutten en Rabin Houben (foto), zaakvoerders van Berghoff Belgium, maar ook partners in het dagelijkse leven, zetten een leuke actie op voor iedereen die in zijn kot moet blijven. Als leverancier van keukengerei schenkt Berghoff Belgium iedere week een leuk BBQ-toestel aan gezinnen die op sociale media een foto of video delen van een gerecht dat ze samen thuis bereid hebben. Met de hashtags #thuisploeg en #(jouw familienaam) doe je automatisch mee.

Nog meer initiatieven? Kijk even op deze link!