Nieuws Limburg EOS Coach in Bree sluit: 160 banen verloren

EOS Coach in Bree sluit: 160 banen verloren

EOS Coach in Bree sluit: 160 banen verloren

Op een Bijzondere Ondernemingsraad bij EOS in Bree heeft bussenbouwer Van Hool vrijdag de sluiting van de fabriek aangekondigd. Meer dan 25 jaar werden er in Bree bussen voor Van Hool gebouwd, meestal gespecialiseerd maatwerk.

Daarmee komt de vrees uit dat de bouw van een nieuwe fabriek in Macedoniƫ, zou leiden tot jobverlies in ons land. In 2014 stopte eigenaar Van Hool 40 miljoen in de buitenlandse fabriek, om daar nadien via een bijkomende investering, tegen 2018 de productie nog eens te verdubbelen.

De vakbonden reageren gepikeerd: “Bij de start in MacedoniĆ« werd de nieuwe buitenlandse fabriek nog als een win-win situatie aangekondigd”, aldus het ACV. “Door aan lagere kosten te produceren zou Van Hool zijn marktpositie kunnen versterken. Daar is vandaag niets van te merken. Integendeel, de voorbije jaren werd er steeds minder geproduceerd en op korte termijn zit er geen verbetering in.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Bandag wil er 33 buiten

Bij bandenbedrijf Bandag Lanklaar te Dilsen-Stokkem kondigde de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag aan: 24… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.