houben wint

Ewald Houben is Ondernemer van het Jaar

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren heeft samen met ondernemingsclub OCHH maandag de prijs voor de plaatselijke Ondernemer van het Jaar uitgereikt. Het is een onderscheiding die gaat naar een ondernemer van eigen bodem die met zijn of haar carrière een grote bijdrage levert aan de maatschappij. Het was deze keer Ewald Houben van bouwbedrijf Houben die met de prijs naar huis mocht. Hij ontving een mooi kunstwerk van de Houthalense ontwerpster Katja Noelmans.

Ewald Houben (69) is geboren en getogen in Houthalen. Hij is al 47 jaar actief in de bouwonderneming. Hij heeft de groep kunnen ontwikkelen tot een aannemer van klasse 8, met 190 medewerkers en een omzet van ruim 70 miljoen euro. Tot de groep Houben behoren nog heel wat andere bouwgerelateerde vennootschappen.

De onderneming heeft een rijke historiek in de gemeente. Zo waren Ewald's grootvader Alfons en vader Gerard al bekende gezichten en ondernemers. Het bouwbedrijf werd door Gerard en Julien Houben gesticht in 1932. Ewald is de derde generatie binnen de Houthalense ondernemersfamilie en ook de vierde generatie -Veronique en Ignace Houben - is al jarenlang actief. De hele familie mocht maandag in De Barrier delen in de feestvreugde.