Nieuws Limburg Export houdt Limburgse conjunctuur recht

Export houdt Limburgse conjunctuur recht

Export houdt Limburgse conjunctuur recht

De werkgeversorganisatie Voka-Limburg vreest dat de werkloosheid vooral bij mannen dit kwartaal in Limburg zal stijgen. Voka-Limburg pleit voor een algehele lastenvermindering naar aanleiding van de maandelijkse conjunctuurbarometer, waarbij wordt gepeild naar de vooruitzichten van de Limburgse economie.

Die negatieve verwachtingen uiten zich onder meer door de achteruitgang van het aantal startende zelfstandigen, de daling van de bouw en de fiscale strop rond de nek van de autosector. Zo zag de private bouw het aantal opdrachten met 11 procent slinken en de industriebouw zelfs met 20 procent. Bovendien blijven de eurocrisis en de twijfels rond de Spaanse begroting als een zwaard van Damocles boven de Limburgse economie hangen.

Gelukkig kon de val nog enigszins gebroken worden door de export, die er de voorbije maanden fors op vooruit ging. Voka-Limburg pleit dan ook voor een algehele lastenverlaging, onder meer door de herziening van de loonindexering.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.