Schermafbeelding 2024-04-23 om 23.36.21

F1-piloot gaat Limburgse Defenders in Monaco verpatsen

Carcave Zonhoven, het bedrijf van Roel Geraerts dat gespecialiseerd is in speciale uitvoeringen van de Land Rover Defender met V8-motor, gaat samenwerking met Boutsen Classic Cars, de onderneming van voormalig Formule 1-piloot Thierry Boutsen, vandaag actief vanuit het mondaine Monaco.

Enkele jaren geleden ontmoetten Roel Geraerts en Thierry Boutsen elkaar tijdens een evenement op Circuit Zolder. Er was meteen een klik tussen de twee gepassioneerde 'petrolheads' en ze hielden contact. Enkele maanden geleden kwamen de zakenrelaties in een stroomversnelling, waarbij werd overeengekomen dat Boutsen Classics Cars de exclusieve V8 Defenders van Carcave zal verkopen in het zonovergoten Monaco. Bovendien zullen beide partijen ook hun gamma klassiekers en sportwagens aan elkaars klantenkring aanbieden.

Een mooie referentie voor CarCave, dat werd opgericht in 2015 in Kiewit. Door plaatsgebrek verhuisde Roel Geraerts het bedrijf naar een pand op de industriezone in Zonhoven. Onder de merknaam MIYO, wat staat voor Make It Your Own, specialiseert CarCave zich in het opmaken en personaliseren van classic cars, voornamelijk V8 Land Rover Defenders.

"De Defender is een onverwoestbaar icoon", vindt Geraerts. "Vooral de originele V8's zijn zeer gewild als collector's item, maar ook voor dagelijks gebruik. Wat wij doen is de volledige revisie en assemblage van de voertuigen, en dit volgens vier stijlen die we voor MIYO hebben gecreëerd: Safari, Classic, Nomad en Urban, allemaal uitbreidbaar en personaliseerbaar.

De Limburgse Land Rovers zijn gegeerd in binnen- en buitenland, tot de VS toe. Weldra gaan dus ook de klanten van Thierry Boutsen de iconische voertuigen kunnen aanschaffen. "Ideaal voor mensen die in het zuiden van Frankrijk een tweede verblijf hebben en daar in alle luxe en comfort zich willen verplaatsen", besluit Roel Geraerts, die ook met Thierry en Cédric Boutsen andere voertuigen zal uitwisselen voor verkoop.