Faillissementen: oude Creneau is het nieuwe niet

Meer dan 8 jaar geleden kochten de huidige eigenaars van het vermaarde ontwerp- en interieurbureau Creneau International (familie Vanherle uit Lummen) het failliet verklaarde Creneau op bij de curator. De naam werd dus nauwelijks gewijzigd en ook het adres bleef op dezelfde plaats. Alleen ging het bedrijfsmatig wel heel wat beter... Creneau International stelt vandaag een 20-tal mensen tewerk en haalt een omzet van zo'n 7,5 miljoen euro. Naast de hoofdzetel in Hasselt, heeft het bedrijf ook een vestiging in Dubai.

Het faillissement van de oude vennootschap is nu echter pas afgerond (zie lijst faillissementen), en blijft dus voor verwarring zorgen bij klanten en leveranciers van het huidige bedrijf. "Met deze definitieve uitspraak zijn we hopelijk voorgoed van het oude spook verlost dat ons al een heel tijdje achtervolgt," zegt managing director Bart Canini.

Andere faillissementen die vorige vrijdag door de rechtbanken in Tongeren en Hasselt werden uitgesproken zijn onder meer: Empo Tegelbedrijf (Beverlo), Stefan Machiels (Sint-Truiden), Jerry Van Mol (Tessenderlo), Gresting (Houthalen-Helchteren) en Zilmat (Dilsen-Stokkem). Er werden ook eerdere falingen definitief afgesloten, zoals V&V Hydraulics (Maasmechelen), Arvicon (Bree), Johan Walbers (Overpelt) en Azat Bouw (Paal).