Nieuws Limburg Faling Astyre: "Markt is helemaal verziekt"

Faling Astyre: "Markt is helemaal verziekt"

Faling Astyre: "Markt is helemaal verziekt"

Nadat eerder in het kader van de WCO bescherming tegen de schuldeisers was aangevraagd, heeft het wervings- en selectiekantoor Astyre uit Hasselt de boeken neergelegd. Zaakvoerder Hilde Lemmens is uiteraard ontgoocheld. “Er zijn 2 belangrijke oorzaken die tot deze beslissing hebben geleid,” vertelt ze. “Ten eerste is de markt van rekrutering en selectie totaal in elkaar geklapt. Daar heeft de slechte economische conjunctuur natuurlijk mee te maken. De terugval is dramatisch. Slechts 3 procent van de bedrijven plant nog aanwervingen. Dat zegt genoeg.”

Hilde Lemmens

Bovendien is de sector de afgelopen tijd totaal veranderd, vindt Hilde Lemmens. “De algemene kwaliteit en de service zijn zodanig achteruit gegaan dat wij hier niet meer in mee wensen te gaan. Een aantal concullega’s werken bijvoorbeeld volgens het principe van ‘no cure, no pay’. Dat wil zeggen dat je pas betaald wordt als de kandidaat goed bevonden wordt nadat het hele rekruterings- en selectieproces al achter de rug is. Sommigen vragen zelfs pas een vergoeding als de kandidaat 6 maanden in dienst is. Dat is te vergelijken met een restaurant waar je eerst alles opeet en tot slot alleen betaalt als je het lekker hebt gevonden. Of nog straffer, als je er na enige tijd niet ziek van geworden bent. Daar willen wij dus niet aan meedoen. Gratis werken houdt niemand vol.”

Hilde Lemmens weet nog niet wat de toekomst zal brengen. “Ik zou graag in de HR-business actief blijven, maar de invulling daarvan moet nog concreet worden. Er zijn nog wel voldoende facetten die een meer rooskleurige toekomst kunnen inhouden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.