persfoto ASAP – clearXperts

Familie Peumans neemt hr-specialist in Antwerpen over

De Genkse hr-groep Asap van de familie Peumans heeft in Aartselaar het bedrijf ClearXperts overgenomen. Het gaat om een bureau dat specialisten outsourcet in vakgebieden als financiën, hr, verkoop en marketing. Voor Asap komt er een omzet van 10 miljoen euro bij.

“Deze versterking kadert in de uitbreiding van ons dienstenaanbod", zegt Ruben Peumans, CEO van Asap HR Group. "We staan in de markt vooral bekend als specialist in uitzendarbeid, maar bieden uiteraard ook heel wat andere hr-diensten aan. De kennis rond projectsourcing van clearXperts is perfect complementair, en vormt een strategische uitbreiding op ons huidige aanbod.” Bij ‘projectsourcing werken hoogwaardige en specifieke profielen op projecten gedurende (middel)lange termijn. Het gaat om externe specialisten die de interne kennis verhogen of opdrachten uitvoeren die niet tot de kernactiviteit van je bedrijf behoren.

In deze niche heeft ClearXperts de afgelopen 10 jaar een database van een 100-tal specialisten opgebouwd die continue voor hen projecten uitvoeren in domeinen als Finance, HR, Sales & Marketing. Serge Roofthooft, gedelegeerd bestuurder van ClearXperts zal ook na de overname het bedrijf verder blijven leiden. Hij en Ellen Vanvlasselaer behouden 30% van de aandelen, ASAP verwerft 70%.