Familie Spaas koopt LRM uit

De familie Spaas koopt 40% van de aandelen van Spaas Kaarsen over van LRM en wordt terug 100% eigenaar. De investeringsmaatschappij LRM was 7 jaar eerder ingestapt om samen met de familie Spaas een groeiplan te realiseren. Ze ziet haar rol nu uitgespeeld en laat Spaas Kaarsen onder een goed gesternte over aan de 5de generatie, onder leiding van Ben Spaas, die tevens voorzitter is van Jong VKW-Limburg.
Tot 1997 was Spaas Kaarsen een 100% familiale onderneming. In 1998 verwierf Ibel 49% van de aandelen om het eigen vermogen te versterken na twee zeer moeilijke jaren in 1996 en 1997. In 2004 namen de familie Spaas en LRM de aandelen van Ibel over om een nieuw groeitraject in te zetten. In deze periode steeg de omzet van Spaas Kaarsen van 31 miljoen euro tot 55 miljoen euro in 2010 en ging ook de rendabiliteit fors omhoog. Er werken 230 mensen.

Stijn Bijnens, algemeen directeur van LRM: “Ik ben verheugd dat LRM haar steentje heeft kunnen bijdragen in de uitbouw van een dergelijk toonaangevend bedrijf. Door het mooie werk bij Spaas Kaarsen zag LRM haar rol uitgespeeld. Op zo een moment moet je ook afscheid kunnen nemen.”