Febelco gaat bijbouwen in Hasselt

De distributeur van geneesmiddelen Febelco heeft plannen om in Hasselt (industriezone Kiewit) een bijkomend magazijn te bouwen. "In 2011 willen we starten, om in 2012 operationeel te zijn," zegt Jos Verdin, voorzitter van de raad van bestuur. "We hebben naast het bestaande gebouw hiervoor een stuk grond gekocht van de Stad Hasselt. Het gaat toch snel om een investering van enkele miljoenen."

Febelco is het samengaan van enkele regionale apothekerscoöperaties. In Limburg was dat het vroegere Lifak. Samen bevoorraadt Febelco zowat 3000 van de 5200 apotheken in ons land, goed voor een omzet van maar liefst 1,1 miljard euro. In Limburg alleen bedraagt de omzet 156 miljoen euro. Er werken een 1000-tal mensen, waarvan een tiende in onze provincie.

De groepering blijft overigens ambitieus. "Het is ons doel om de expansie verder te zetten in Wallonië, waar ons marktaandeel vandaag nog beperkt is," aldus nog Jos Verdin. "We onderzoeken de opportuniteiten voor overnames en bouwen momenteel een gloednieuwe vestiging in Frameries."