Veldeman_PKP

Ferm tenten kwamen uit Bree

Pukkelpop en de tenten... het was niet altijd een geslaagde combinatie. Chokri Mahassine wou geen enkel risico meer nemen en koos voor tenten die haast onmogelijk kunnen omwaaien. Hiervoor moest hij niet ver zoeken: Veldeman uit Bree mocht de hoofdmoot van de tijdelijke infrastructuur leveren.

De Noord-Limburgse tentstructuren deden op het festival dienst als de Boiler Room (foto), Dance Hall, Castello en de VIP-ruimte op het terrein. In totaal ging het om zo'n kleine 15.000 m² in oppervlakte. Vooral de Boiler Room, met een grootte van 50 m bij 130 m, was zeker en vast dé eyecatcher op Pukkelpop.

Veldeman heeft al een drukke festivalzomer achter de rug. Zo stonden de tenten onder meer op Rock Werchter, Lokerse Feesten, Awakenings (NL), Decibel Outdoor (NL) We Are Fstvl (UK) en Sziget (Hongarije). Voor de imposante structuren, zoals de Boiler Room, was belangstelling van Electric Castle (Roemenië), Watts à Bar (Frankrijk), Park Life (UK), New Horizons (Duitsland) en Jazz Middelheim (België).