Nieuws Limburg Ford boekt beste eerste kwartaal in 13 jaar

Ford boekt beste eerste kwartaal in 13 jaar

Ford boekt beste eerste kwartaal in 13 jaar

Goed nieuws voor Ford. De Amerikaanse autobouwer heeft zopas zijn beste eerste kwartaal van de laatste 13 jaar afgerond. Zoals ook de lokale dealers al konden ondervinden, is het positieve resultaat in belangrijke mate te wijten aan het pionierswerk dat Ford heeft verricht in de ecologische voertuigen. Daarenboven kon het automerk marktaandeel winnen op de Amerikaanse thuismarkt.

De nettowinst steeg tot 2,55 miljard dollar, of 61 dollarcent per aandeel, vergeleken met 2,09 miljard dollar, of 50 dollarcent per aandeel, een jaar eerder. De analisten hadden verwacht dat de winst ongeveer gelijk zou blijven. De omzet steeg van 28,1 tot 33,1 miljard dollar, wat ook een stuk boven de verwachtingen is.

Hoewel het misschien ver van ons bed lijkt, zijn de cijfers ook een opsteker voor Genk. De positieve flow van het bedrijf zal misschien leiden tot verdere investeringen, waarvan iedere business unit zal kunnen profiteren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.