Ford-Genk-parking-2-300×200

Ford Genk 5 dagen dicht in september

Autoconstructeur Ford heeft maandag op de ondernemingsraad van de vestiging in Genk, aan de vakbonden laten weten dat er in september 5 stempeldagen worden ingelast. De crisis zou aan de oorsprong van deze beslissing liggen.

Het personeel van Ford Genk moet gaan stempelen op 7, 10, 17, 24 en 28 september. Een gevolg van de economische malaise. Autobouwer Ford kampt zoals bekend met zware verliezen in Europa, en wil daarom op de kosten besparen. In ons land biedt het systeem van economische werkloosheid daarbij enig soelaas, waar Ford gretig gebruik van maakt.

Woordvoerder van Ford Belgium, Jo Declercq , zegt dat het niet ongewoon is dat er 5 stempeldagen in september worden ingelast. "We hebben er ongeveer 4 tot 5 elke maand. Het is wachten tot de conjunctuur aantrekt om de capaciteit ten volle te gaan benutten. We zitten bovendien in de aanloop naar het nieuwe model, waardoor het logisch is dat de huidige productie op iets lagere toeren draait. We hadden in het begin van de zomer al met dit scenario rekening gehouden."