Nieuws Limburg Ford: "Genk nog moeilijk 2 jaar open te houden"

Ford: "Genk nog moeilijk 2 jaar open te houden"

Ford: "Genk nog moeilijk 2 jaar open te houden"

Ford Genk uitlevering autoDe Europese directie van Ford heeft geen voorstel over een vertrekpremie kunnen doen dat aan de verwachtingen van de werknemers voldoet. De partijen zijn na een lange vergadering dinsdag uit elkaar gegaan. In een officieel communiqué van de bonden, die voor de rest spreekverbod hebben, staat dat zij het verbeterde voorstel van de directie ondermaats vonden. Daarop hebben zij een tegenvoorstel gedaan, waar Ford over nagedacht heeft. Maar omdat het water tussen beide partijen te diep was, werd de meeting geschorst. Woensdag zouden er nieuwe data worden meegedeeld waarop de gesprekken kunnen hervat worden.

“Kansen slinken”

De directie van Ford bevestigt in een korte persmededeling de stand van zaken rond de onderhandelingen. Ford voegt er wel aan toe dat de aanhoudende economische werkloosheid in Genk de kansen doet slinken om het bedrijf nog 2 jaar open te houden. Tegenover de bonden heeft de directie dinsdag herhaald dat de site moeilijk nog 2 jaar operationeel kan gehouden worden als deze situatie van inactiviteit nog lang aanhoudt. “Klanten zullen waarschijnlijk hun vertrouwen verliezen en hun voertuigen elders zoeken”, stelt de directie. “In januari daalde de verkoop van voertuigen die in Genk worden gebouwd met 78 procent in België, en met 76 procent in heel Europa, in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.” Verder wenst de Ford-top momenteel niet in te gaan op de lopende gesprekken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.