Nieuws Limburg Foresco opent poort naar Wallonië via overname

Foresco opent poort naar Wallonië via overname

Foresco opent poort naar Wallonië via overname

Voor het eerst in 6 jaar zal Foresco Packaging in Genk afsluiten met winst. Het gevolg van een vergaande professionalisering die het nieuwe management van de specialist in industriële verpakkingen heeft doorgevoerd. “We zijn vooral efficiënter en intelligenter gaan werken,” zegt CEO Jan Ponnet, die samen met Jef Noelmans en Cedric De Quinnemar het management vormt. “De verlieslatende dossiers hebben we afgestoten en de vestiging in Turnhout gesloten. Anderzijds werd samen met de goede klanten een traject van optimalisatie doorgevoerd. Daarbij hebben we onze inspanningen in de verkoop verhoogd, wat samen ertoe geleid heeft dat het tij is kunnen keren.” Dat was ook nodig, want door de crisis moest Foresco in 2009 nog een omzetverlies slikken van 34%.

Dat het weer goed gaat met Foresco vertaalt zich niet alleen in nieuwe klanten. “We hebben ook een overname gedaan in het Luikse. Caisserie Horion maakt houten verpakkingen, en opent voor ons de deur naar Wallonië. We beginnen ook in Nederlands-Limburg voet aan de grond te krijgen. Eén van onze twee nieuwe verkopers is een Nederlander, en dat werpt zijn vruchten af.” Ook in de andere departementen kwamen er mensen bij, zodat Foresco vandaag zowat 102 mensen tewerkstelt. De omzet voor 2010 zal de kaap van 17 miljoen overschrijden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.