Schermafbeelding 2024-04-24 om 15.39.40

Fotograaf Marc Sourbron (61) overleden

In Bilzen is afgelopen weekend fotograaf en ondernemer Marc Sourbron na een korte, maar hevige ziekte overleden. Een vakman, die graag gezien was in bedrijfsmiddens en bekend stond om zijn warme en joviale persoonlijkheid.

Marc Sourbron was een fotograaf die van alle markten thuis was. Hij maakte foto's voor reclamebureaus, media en bedrijven uit diverse sectoren. Zowel gebouwen (interieur en exterieur), mensen, voeding, producten als industriële omgevingen wist hij met veel gevoel op de juiste manier vast te leggen. Eén van zijn specialiteiten was luchtfotografie, nog lang voor er sprake was van beelden die met drones worden gemaakt. In 2015 werd hij voor een fotoreeks over de Brug van Vroenhoven bekroond met de Archifocus Award.

Naast zijn vakmanschap was Marc vooral gekend omwille van zijn warme persoonlijkheid. Een immer joviale kerel, die klantenservice hoog in het vaandel droeg. Zelfs tijdens zijn kortstondige ziekte wilde hij uit loyaliteit zijn klanten blijven bedienen.

De afscheidsplechtigheid zal zaterdag om 10u30 plaatsvinden in de aula van Funerarium Mathei in Bilzen. We wensen zijn echtgenote, familie en vrienden veel sterkte bij dit enorme verlies.