menten frederix overname

Frederix en Menten smelten samen

Menten Truck Service uit Hoeselt neemt Frederix Truck Center uit Paal-Beringen over. Leon Frederix blijft nog 5 jaar CEO van de onderneming, die dus geleidelijk opgaat in het nieuwe geheel.

De familie Frederix en de familie Menten verzilveren hun intense samenwerking door een samenvloeiing van de activiteiten. Het doel is om door de bundeling van kennis en ervaring, de servicegraad voor de diverse merken op te drijven.

Met de beslissing van Truck Center Frederix om aan te sluiten bij de ondernemingen Menten en dochterbedrijf Volumex, wordt de continuïteit van de Beringse MAN-dealer gewaarborgd. Het voltallige personeel blijft ongewijzigd actief binnen de organisatie. Pater Familias Leon Frederix engageert zich om de komende 5 jaar als CEO aan boord te blijven.

Voor de familie Menten is de overname een stap in de verdere groei. De bijkomende concessie zorgt voor een extra klantenbestand en schept de mogelijkheid om een tweede servicepunt in Limburg aan te bieden. Met ook de vestiging in Fléron erbij, beschikt de groep Menten nu over 3 uitvalsbasissen.

Zowel de families Frederix als Menten zijn dus overtuigd van de meerwaarde die deze samenwerking zal bieden om klanten, partners en leveranciers beter te ondersteunen en de grote uitdagingen op vlak van mobiliteit aan te gaan.