maurits-willaert-1

Genkenaars van IAC bouwen nieuw bedrijf in Roemenië

International Automotive Components (IAC), dat een belangrijke vestiging heeft nabij de Fordfabriek van Genk, gaat 58 miljoen investeren om ook in de buurt van de nieuwe Fordvestiging in Roemenië, over eigen productiefaciliteiten te beschikken. De Roemeense regering doet daar nog eens voor 17 miljoen aan inspanningen bovenop. Talrijke Limburgers, onder wie Maurits Willaert, de Vice President Operations voor Centraal- en Oost Europa, zijn erg nauw bij dit project betrokken.
"In onze nieuwe fabriek van 15.000 m2 zullen deurpanelen, instrumentenpanelen en een aantal andere interieur-onderdelen voor Ford gemaakt worden," vertelt Maurits Willaert, tot voor kort nog voorzitter van de jongerenafdeling bij Voka-Limburg. "We zijn de eerste toeleverancier die Ford volgt om vanuit eigen faciliteiten een snelle service te kunnen leveren. In de nieuwe fabriek zullen zo'n 400 mensen tewerkgesteld worden."

De Ford-fabriek in Roemenië zal overigens geleid worden door Limburger Jan Gijsen, die eerder ook aan het hoofd stond van Ford Genk.