Genkse transporteur pompt miljoenen in containers

Transportbedrijf Move Intermodal uit Genk heeft meer dan 2 miljoen euro geïnvesteerd in de aankoop van 250 multi-inzetbare containers. Dit laat de jonge onderneming toe om nog meer in te zetten op gecombineerde transporten via waterweg, spoor en wegverkeer. Om de 5e verjaardag te vieren, werd tevens het nieuwste prototype van de ultralichte wissellaadbak onthuld.

move intermodalMove Intermodal bestaat 5 jaar als zelfstandig transportbedrijf. Daarvoor was het de afdeling Ewals Cargo Care. CEO Luc Driessen (links op de foto, met Tomas Tempelaars) wist de tak af te splitsen, en als nieuw familiebedrijf een eigen koers te gaan varen. Serial entrepreneur Peter Croonen hielp Driessen bij de start van Move Intermodal. De 30 jaar ervaring vertaalde zich snel in succes. Het bedrijf specialiseert zich in 'synchromodale transportoplossingen', waarbij de verschillende modaliteiten (binnenvaart, zee, weg, trein, vliegtuig,...) gecombineerd worden.

Uitgedrukt in cijfers, haalt Move Intermodal na 5 jaar een jaarlijkse omzet van 75 miljoen euro, goed voor meer dan 60.000 transporten. Er werken 200 mensen, die actief zijn in de Benelux, Italië, Spanje, Scandinavië, Duitsland, Slowakije, UK en Turkije.

KMe/DC