geld-300×225-2

Gerecht jaagt op financiële dienstverleners

Boekhouders, accountants en andere financiële beroepen in Limburg die mogelijk criminele organisaties helpen met hun activiteiten, worden door de gerechtelijke instanties opgespoord en vervolgd. In het kader van die doelstelling werden zopas 16 huiszoekingen verricht in onder meer Genk, Beringen, Houthalen-Helchteren, Bocholt, Pelt en Alken. Eén groot boekhoudkantoor met 450 klanten kwam specifiek in het vizier. Er werden 9 aanhoudingen verricht.

De federale gerechtelijke politie van Limburg, daarbij gesteund door het Parket, heeft de oorlog verklaard aan financiële beroepen die hand-en-spandiensten verlenen aan klanten met slechte bedoelingen, en op die manier zelf deel uitmaken van een criminele organisatie. Het is een beleidskeuze die erop gericht is om mogelijke facilitatoren die criminele organisaties ondersteunen, op te sporen en te vervolgen. Behalve boekhoudkundig en financieel advies aan malafide personen, leveren ze actief spookbedrijven en strofiguren aan, werken ze mee aan faillissementsfraude, fiscale fraude en sociale fraude, en bezondigen ze zich ook aan oplichting, witwaspraktijken en andere misdrijven. De boekhouders en accountants van ten minste één groot Limburgs kantoor worden hier van verdacht.

De speurders hebben dinsdag bij 16 huiszoekingen in dat verband allerlei informatie meegenomen, waaruit moet blijken of hun vermoedens kloppen. Het onderzoek wordt nu in alle discretie verdergezet.

(Het hele verhaal staat in Het Belang van Limburg)