Nieuws Limburg Gevangenen kunnen goed overweg met poedertjes

Gevangenen kunnen goed overweg met poedertjes

Gevangenen kunnen goed overweg met poedertjes

Het is niet omdat sommigen er al ervaring mee hadden dat de gevangenen in Hasselt poedertjes gaan doseren… Toch is dat wat een aantal gedetineerden als dagtaak voorgeschoteld krijgen. Het merk van minerale make-up Cent Pur Cent uit Hasselt heeft een order voor handenarbeid toegekend aan de organisatie Cellmade. Die staat in voor de werving van opdrachten voor gedetineerden.

Cent Pur Cent is het merk van 100% minerale make-up dat zowat een jaar geleden werd opgericht door visagiste Caroline Rigo. De zaken gaan goed. De apotheken, waar de make-uplijn exclusief wordt verkocht, zien de vraag nog elke dag toenemen. “Door de snelle groei kan ik het inpakken en verdelen van de make-up niet langer alleen aan”, zegt Caroline Rigo. “Als oplossing schakel ik nu de hulp van de gevangenen in. Zij doseren de poeders en pakken de doosjes in. Een nuttige bezigheid waarvoor ze betaald worden per stuk.”

De keuze voor de gevangenis als leverancier is sociaal geïnspireerd. “Ik ben blij dat ik op deze manier ook sociaal verantwoord kan ondernemen en kan bijdragen tot een beter leven in de gevangenis”, aldus Caroline Rigo. Trouwens: De gevangenen die instaan voor het verpakken van de minerale poeders, komen uit de ‘drugsvrije afdeling’. “Hier krijgen de gedetineerden de kans om met ondersteuning van externe hulpverlening aan hun drugproblematiek te werken, al is het een totaal ander poeder dan waar ze in het verleden misschien mee in aanraking kwamen”, besluit Caroline Rigo lachend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.