GTS Green Truck Award

Geybels en zijn Group-GTS vieren feest op hoogste schavot!

Op de Transport & Logistics Awards heeft Group-GTS van Ben Geybels de hoofdprijs in de categorie Green Truck Award 2024 in de wacht gesleept. Het gaat om een nationale erkenning voor het bedrijf dat op een duurzame én veilige manier de vloot de weg opstuurt.

Group-GTS uit Tessenderlo is één van de toonaangevende logistieke bedrijven in het land. CEO Ben Geybels en COO Roel Smets hebben de onderneming, die meer dan 40 jaar bestaat, uitgebouwd tot een speler met meer dan 300.000 m2 aan logistieke ruimte, een vloot van 700 vrachtwagens en 1300 opleggers en trailers.

Het hoeft geen betoog dat de implementatie van meer duurzaamheid een gigantische uitdaging is voor een bedrijf van deze omvang. Toch slaagt Group-GTS daar wonderwel in. Dat vindt ook de jury van de Transport & Logistics Awards, die de prijs voor het meest 'groene' bedrijf aan Group-GTS toekende.

"Het is door de oprichting van onze businessunit Solutions & Sustainabality, alsook door onze continue aandacht voor het klimaat en het milieu, dat we erin geslaagd om deze award binnen te halen", zegt Ben Geybels. "We hebben de afgelopen tijd goede resultaten geboekt op het vlak van modal shift en we beschikken over alle nodige tools om geleidelijk over te schakelen naar een emissieloze vloot en zo tegemoet te komen aan de ESG-doelstellingen van onze klanten."

Group-GTS engageert zich meteen om ook in de toekomst te blijven streven naar een zo laag mogelijke CO₂-uitstoot. "Deze award is de kers op de taart en bekroont ons harde werk doorheen de jaren", stelt Ben Geybels. "Een mooie stimulans om de inspanningen op dit vlak onverminderd verder te zetten!"