Banner Employer Award

Gezocht: beste werkgever voor studenten

Gezien de grote War for Talent nog steeds in alle hevigheid woedt, worden studenten langs alle kanten aan hun mouw en doopjas getrokken om toch maar snel-snel een arbeidsovereenkomst te tekenen. Maar welk bedrijf is nu eigenlijk-feitelijk de allerbeste werkgever voor jong talent? Dat zal worden uitgemaakt in een grote wedstrijd, die ondernemende studenten van de UHasselt op het getouw zetten.

UHasselt Students’ Employer Award 2023 is de naam van de eretitel die op 10 mei plechtig zal worden uitgereikt. Dan vindt het slotgala plaats van een wedstrijd die een team van ondernemende studenten aan de UHasselt heeft opgezet. "We merken dat bedrijven er steeds meer op gebrand zijn om jong talent binnen te halen", zegt Giel Ceyssens, één van de initiatiefnemers. "De concurrentie om studenten al in een vroeg stadium te kunnen warm maken voor hun project, is dan ook heel hevig. Bedrijven hebben er alle belang bij om zich bij afstuderende studenten te profileren als een aantrekkelijke werkgever. En daar willen wij hen de kans voor geven met de organisatie van onze competitie."

Bedrijven die de award willen binnenhalen, dienen zich eerst te registreren, waarna een selectieprocedure in gang wordt gezet. De finalisten mogen zich presenteren met een filmpje, showcase, podcast en pitch voor een jury, om uiteindelijk op het slotevenement (op 10 mei in de UHasselt) het finale verdict te vernemen: dé grote winnaar van de UHasselt Students’ Employer Award 2023!

Bedrijven die de kroon ambiëren kunnen alvast terecht via deze link.