koetshuis bokrijk

Gilles Vanderstraeten gaat Koetshuis uitbaten

Het Koetshuis van Bokrijk heeft eindelijk een nieuwe uitbater gevonden. Vanaf september kan je hier weer terecht voor een kop koffie, pannenkoeken of grootmoeders' keuken. De concessie in Genk gaat naar Gilles Vanderstraeten van het Hasseltse Westpunt.

Bistro Garden was de naam die de restaurantketen in 2019 bedacht voor het Koetshuis in Bokrijk, nadat het de concessie naar zich had toegehaald. Vier jaar later zag Lunch Garden geen graten in de verlenging van het contract, waardoor de eigenaar van het gebouw, met name Provincie Limburg, op zoek mocht naar een nieuwe uitbater.

Die zoektocht heeft lang geduurd. Bij een eerste ronde werd er geen geschikte kandidaat gevonden. “Maar bij de tweede oproep is het wel raak”, zegt bevoegd gedeputeerde Igor Philtjens. “We hebben een nieuwe partner gevonden in de persoon van Gilles Vanderstraeten, die neemt de brasserie aan het kasteel overneemt.” De zaak zal Bartisan worden gedoopt.

Op dit moment is Vanderstraeten al uitbater van restaurant-brasserie Westpunt aan de Kanaalkom in Hasselt, eerder stond hij achter de toog van de bekende Hasseltse taverne Vogelsanck. Gedeputeerde Philtjens: “We zijn heel blij dat bezoekers en buurtbewoners vanaf september weer terechtkunnen in het Koetshuis een kop koffie, een lekkere maaltijd of een stuk Limburgse vlaai.”