Nieuws Limburg Golfbaan Maastricht vraagt uitstel van betaling

Golfbaan Maastricht vraagt uitstel van betaling

Golfbaan Maastricht vraagt uitstel van betaling

Het moederbedrijf van Maastricht International Golf (Dousberg) heeft uitstel van betaling gekregen. Het bedrijf Golf Management Group Beheer (GMG) dat nog 5 andere banen buiten Limburg exploiteert. In Maastricht zijn 16 mensen werkzaam. De golfbaan blijft (voorlopig) open.

De Maastrichtse vestiging heeft financële verplichtingen van € 2,7 mln voor een periode van meer dan vijf jaar. De hele groep € 93 mln, het gaat daarbij om erfpacht, huur en leaseverplichtingen.

Het moederbedrijf had eind 2009 ruim € 11,3 mln schuld. In 2008 en 2009 is elke keer ruim een miljoen verlies gemaakt door het moederbedrijf. Onder meer vanwege dalende omzetten. Mede daardoor is het eigen vermogen gedaald van € 6,4 mln naar € 2 mln. 
Volgens een artikel in Het Financieele Dagblad wil concurrent BurgGolf alle banen van GMG overnemen. 
GMG is in 2003 opgericht. De Maastrichtse baan is van recentere datum. De surseance is uitgesproken door de rechtbank in Amsterdam. Bewindvoerder is mr. A. Tekstra, telefoon 020-4081680. Op 13 april is er een crediteurenvergadering. 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.