jochem goovaerts

Goovaerts springt terug op de trein van RCA

Zonhovenaar Jochem Goovaerts, bij het grote publiek gekend als voormalig woordvoerder van de NMBS, keert terug naar het vertrouwde nest: communicatiebureau RCA in Hasselt. Hij vervoegt er het PR-departement van Bruno Leyssens, en zal er een tandem vormen met Jan Van der Cruysse, die eerder zijn strepen verdiende als woordvoerder bij Aviapartner en Brussels Airport.

Met bijna 15 jaar als woordvoerder van de NMBS op de teller, moest Jochem Goovaerts niets meer leren over crisiscommunicatie. Deze praktijkervaring pakte hij mee naar RCA, waar hij klanten ging adviseren in deze materie. Na 3 jaar verkaste hij naar het kabinet van Vlaams minister Homans, om snel daarna door te schuiven naar PR-bureau Bepublic. Nu verhuist Goovaerts dus opnieuw naar Limburg, waar hij samen met een andere expert, Jan Van der Cruysse, de nationale klantenportefeuille van RCA in corporate PR, mediatraining en crisiscommunicatie zal beheren. Een duo dat gepokt en gemazeld is, zoals dat heet.

"Na een afwezigheid van bijna 4 jaar, vervoegt Jochem Goovaerts opnieuw onze bijna 20-koppige PR-ploeg van RCA", zegt Partner Bruno Leyssens. “Onze klantenportefeuille groeit en door onze nieuwe manier van werken hebben we nog meer behoefte aan de juiste man of vrouw op de juiste plaats. Daarom zochten we iemand die een rijke ervaring op vlak van corporate communicatie combineert met expertise in crisiscommunicatie en het geven van mediatraining. Met Jochem hebben we zo iemand gevonden. Samen met Jan Van der Cruysse kan hij 50 jaar ervaring voorleggen bij onze klanten. Dat is niet niks. En een bijkomende troef: hij kent het huis, en wij kennen hem. Dat geeft vertrouwen."