GRL (Lummen) is beste qua duurzaamheid

GRL Glasrecycling uit Lummen is door Trends Business Tour verkozen tot meest innovatieve en duurzame bedrijf van onze provincie. CEO Martine Meuws, is heel vereerd dat hun vernieuwend systeem van droogwassen via warmtekrachtkoppeling, hen de prestigieuze award heeft opgeleverd. “Het is toch fantastisch dat wij als familiebedrijf worden uitverkoren,” zegt ze. “Een beloning voor onze inspanningen die we doen voor onderzoek en ontwikkeling. Maar liefst een vijfde van de omzet investeren we opnieuw om innovatieve toepassingen te ontdekken.” Die omzet bedroeg in 2013 iets meer dan 9 miljoen euro.

matine meuwsMartine Meuws (foto: DVO) werd begin dit jaar aangetrokken als CEO, na een carrière van zeventien jaar in de afvalsector, bij Van Gansewinkel. De broers Raf en Steve Van Swartenbrouck zijn de eigenaars van GRL Glasrecycling.

Ook de specialist in sensoren Melexis uit Tessenderlo was één van de genomineerden voor Trends Business Tour in Limburg. Toch was CEO Françoise Chombar, ook genomineerd voor Manager van het Jaar 2014, niet ontgoocheld dat ze naast de prijzen greep. “Het is prachtig dat minder gekende, maar zeer interessante bedrijven via Trends Business Tour meer zichtbaarheid krijgen,” zegt ze sportief.