Nieuws Limburg Groen wagenpark stuwt Sint-Truiden naar hoofdprijs

Groen wagenpark stuwt Sint-Truiden naar hoofdprijs

Groen wagenpark stuwt Sint-Truiden naar hoofdprijs

groene wagens sinttruidenIn Brussel werden donderdagavond de Nationale Publica Awards uitgereikt. Dit zijn de prijzen om de beste overheidsopdrachten van het land in de schijnwerpers te zetten. Maar liefst 5 Limburgse projecten waren genomineerd, netjes verdeeld over alle categorieën:

SecuriQam in Diepenbeek (Meest ICT-verbonden overheidsproject), groene mobiliteit in Sint-Truiden (Meest duurzame overheidsopdracht), Het Glazen Huis in Lommel (Technisch meest vernieuwende openbare bouwwerk), het nieuwe stadhuis in Hasselt (Stadsontwikkeling) en Buurtgezellen in Neerpelt (Matexi Award voor het meest verbindende buurtinitiatief).

Uiteindelijk wist er één Limburgse kandidaat de hoofdprijs af te schieten, met name de Stad Sint-Truiden. Het winnende project is de vervanging van het rollend materieel. De opdracht, waarbij 31 klassieke auto’s en bestelwagens werden vervangen door 22 elektrische en 20 vrachtwagens op CNG, werd gegund aan J&T Autolease nv, die hiervoor samenwerkt met Stagobel, Group Pashuysen en Maris.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.