Peter-en-Hilde-300×218

Groep Delorge en Peerlings bundelen hun krachten

Groep Delorge - met vestigingen in Sint-Truiden, Hasselt en Borgloon - gaat de krachten bundelen met Peerlings Automotive, met vestigingen in Lommel en Overpelt. Door de fusie versterken de twee hun positie als concessiehouder van VW/Audi/Skoda in Limburg. Dat hebben de zaakvoerders Peter Guelinckx van Delorge en Hilde Peerlings van Peerlings Automotive bekendgemaakt.

De twee gaan voortaan ook samen de nieuwe fusiegroep leiden. Hilde Peerlings wordt tegelijk bestuurder in de verschillende vennootschappen van de Groep Delorge. De vijf vestigingen van de fusiegroep blijven evenwel hun naam en identiteit behouden. “We willen dicht bij de klant blijven staan en zijn niet van plan om er één grote keten van te maken,” zeggen Peerlings en Guelinckx.

Hilde Peerlings komt uit de financiële wereld en heeft al 12 jaar ervaring in de automobielwereld, waarvan zeven jaar als concessiehouder voor VW/Audi/Skoda. Peter Guelinkcx leidt de Groep Delorge, die is gegroeid vanuit zijn oorspronkelijke stek in Sint-Truiden. In 2009 en 2011 werden de concessies in Borgloon en Hasselt overgenomen. Op dit moment investeert Delorge in een groot project aan de Herkenrodesingel in Hasselt. Ook Peerlings staat voor serieuze investeringen in zijn vestigingen. “En dan is een samenwerking best welkom,” zeggen de twee.

Door de fusie ontstaat een groep met 150 medewerkers en een omzet van zo’n 140 miljoen euro per jaar, goed voor een jaarlijkse verkoop van ongeveer 3.500 wagens. “Dat biedt natuurlijk schaalvoordelen,” zegt Guelinckx. “Er is nu eenmaal een evolutie naar grotere en professionele concessies. Maar het heeft ook andere voordelen. Met onze verschillende achtergrond vullen we mekaar goed aan op het vlak van management. Terwijl de ene bezig is met investeringen, kan de andere de operationele leiding verzekeren. Dat maakt het voor ons beiden meer comfortabel en het verzekert ook de toekomst voor onze medewerkers en klanten.”