dronematrix infrabel themabeeld.

Groot contract: Limburgse bewaking voor ’t spoor

Dronematrix, het Limburgse bedrijf dat in 2015 werd opgericht door de familie Vanwelkenhuyzen, heeft een raamcontract van 9 jaar afgesloten met Infrabel. De kant-en-klare drones zullen door de spoorwegbeheerder worden ingezet om op een geautomatiseerde manier aan videobewaking te doen op de spoorlijnen in de haven van Antwerpen, en bij uitbreiding, in de andere regio's van België.

"Het raamcontract bestaat uit vier jaar levering en negen jaar dienst voor de aankoop van onze Drone-in-a-Box", vertelt Lander Vanwelkenhuyzen, General Manager van Dronematrix. "De drones zullen worden gebruikt om de spoorinfrastructuur te inspecteren op strategische plaatsen. Het project begint in de Haven van Antwerpen, maar ook de Waaslandhaven en de seinhuizen zullen met dit systeem automatisch worden bewaakt."

Infrabel kan met het Limburgse technologie Drone-in-a-Box op afstand vluchtplannen en routes opstellen,
het doel en de gewenste output, zoals foto's, metingen of livestream instellen, en deze gegevens
beheren.

Waarom Infrabel kiest voor oplossingen uit Hasselt? "Omdat onze technologie in eigen huis werd ontwikkeld en zeer betrouwbaar is", weet Vanwelkenhuyzen. "De soft- en hardware laten geen steken vallen en zorgen voor een zeer nauwkeurige output. Tel daar het gebruiksgemak bij, en je weet meteen waarom onze concurrenten in heel Europa jaloers zijn op dit grote contract... We zijn ervan overtuigd dat deze commerciële successen te danken zijn aan jarenlange investeringen, focus en de juiste strategie", besluit de CEO. "We zijn klaar om grootschalige implementaties in zowel binnen- als buitenland te garanderen."