Nieuws Limburg Gutami Solar drukt stempel op Belgische PV-markt en versterkt zich in Nederland

Gutami Solar drukt stempel op Belgische PV-markt en versterkt zich in Nederland

© Growatt.

Gutami Solar drukt stempel op Belgische PV-markt en versterkt zich in Nederland

Met drie nieuwe aanbestedingen, goed voor zo’n 2.000 PV-installaties, loopt het voorjaar van Gutami Solar gesmeerd. Het gaat om projecten voor provincie Limburg en Vlaams-Brabant en in het zuiden van Nederland. Ook in Noord-Nederland schakelt het bedrijf uit Beringen een versnelling hoger. “Deze sterke start zet onze ambitie om net als vorig jaar met 10 à 15% te groeien, extra kracht bij”, vertelt ceo Marina Doggen.

Opvallend bij de recente projecten in Limburg en Vlaams-Brabant is dat er bij allebei de combinatie tussen zonnepanelen en batterijsystemen wordt gebruikt.

“Dat wordt meer en meer geïmplementeerd, zeker in het kader van de terugdraaiende teller en de heisa errond. De opslag van energie zal steeds belangrijker worden, zeker wanneer we binnenkort terugkeren naar kantoor en ons verbruik opnieuw naar de avond zal verschuiven. Een batterijoplossing vormt dan een interessante meerwaarde.”

De drie aanbestedingen zorgen in ieder geval al voor een mooi gevuld orderboek.

Sterk in Nederland

Vorig jaar nam Gutami Solar een vierde magazijn in gebruik. Na Spankeren in Zuid-Nederland en de Belgische units in Kuurne en Beringen werd ook Leeuwarden aan dat rijtje toegevoegd. Van daaruit wil Gutami Solar nog sterker inzetten op de regio Holland boven Amsterdam.

“Kijken we terug naar het afgelopen jaar, dan moeten we concluderen dat we daar goed in slagen. Al liggen er in de omgeving rond Zwolle, Groningen en Heerenveen nog heel wat opportuniteiten op ons te wachten. Ook die willen we met beide handen grijpen. Daarom hebben we een extra manager ingeschakeld om in die regio nieuwe samenwerkingsverbanden op te zetten en nieuwe projecten te ontwikkelen. We streven in Noord-Nederland naar een verdubbeling van de omzet.”

Verschuivingen in België

Ook in eigen land zitten er nog nieuwigheden aan te komen, met de verhuis van het magazijn in Kuurne naar een nieuwe locatie in West-Vlaanderen. Daar zal de groothandel verder kunnen groeien, nu die onlangs ook een gloednieuwe webshop heeft gekregen.

België, Nederland én España

Intussen zet Gutami Solar voet op Spaanse grond, in Tenerife. Daar werd een samenwerking tussen de groothandel en een installateur gestart.

“Sinds we de licentie van de Honeywell-zonnepanelen in portefeuille hebben, merken we een enorme doorbraak. Als één van de grootste merken ter wereld en met 25 jaar productgaranties kunnen die heel wat installateurs bekoren. Op zulke samenwerkingen blijven wij graag verder inzetten.”

Gutami Solar Projects is dé Vlaamse expert in zonnepanelen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Gascentrale door de neus geboord

Het Duitse RWE, dat recent Dils-Energie overnam, krijgt geen vergunning voor de bouw van een nieuwe elektriciteitscentrale in Rotem, Dilsen-Stokkem.… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.